logotype
2019 -June -24 - 15:48

Bérmálkozási Szentmise a kecskeméti Nagytemplomban

Michael August Blume2019. május 26-án a kecskeméti Nagytemplomban dr. Bábel Balázs érsek és Michael August Blume, Magyarország apostoli nunciusával együtt szolgáltatja ki a bérmálás szentségét közel száz fiatal részére. A Nuncius úr - a korábbi hagyományoktól eltérően - magyar nyelven fog beszélni.

Az ünnepi eseményt követően a Wojtyla Barátság Központba vezet útja, ahol a népkonyha gondozottjainak társaságában tájékozódik a szociális intézmény mindennapi életéről - közölte a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye feje.

Michael August Blume nagymamája hajdanán egy Győr melletti faluból költözött az Egyesült Államokba. Időközben megözvegyült, később ismét férjhez ment. Az apostoli nuncius édesanyja már kint született, amerikai apa gyermekeként. A magyar nyelv és kultúra átvétele nem bizonyult könnyűnek a számára, bizonyos ételek ízvilágán kívül neki ugyanis csak emlékfoszlányok maradtak fenn velünk kapcsolatban. Azonban a becsületére váljék, hogy szorgalmasan tanulja a nyelvünket és ragaszkodik a használatához - fűzte hozzá Érsek Úr.

A Szentmisén a Benedictus Kórus és a Lakó Sándor Kamarazenekar ad zenei szolgálatot.

Forrás: keol.hu

Share

Pünkösd-váró hangverseny

Pünkösd-váró hangverseny Jánoshalmán2019. május 25-én 18 órai kezdettel a jánoshalmi Szent Anna templomba várjuk a klasszikus- és komolyzene kedvelőit.

A koncert házigazdája a helyi Mithras Pedagógus Kórus. Kamarazenekarunk meghívást kapott erre a zenei alkalomra, ahol a két együttes közös munkájának gyümölcsével szeretnénk meglepni a közönséget.

A koncerten Handel, Eszterházy Pál, Caccini és Purcell művei csendülnek fel.

Minden érdeklődőt várunk szeretettel!

Share

Koncert a kerekegyházi Katolikus Templomban

2018.05.05 Kerekegyháza koncert2018. május 5-én 19 órai kezdettel a kerekegyházi Római Katolikus Templomban adtunk koncertet. Palotás József koncertmester vezetésével hoztunk ízelítőt abból a zenei csokorból, amelyet május 22-én viszünk magunkkal Hágába.

Műsorunkon Charpentier, Mozart, Eszterházy, Caccini, Kodály, Farkas és Kókai művei szerepeltek. Közreműködött: Hajdú Katalin művész-tanárnő (ének).

Köszönjük, hogy a koncerten megjelentek nagylelkű adományaikkal támogatták Hágai utunkat!

Share

Zenebarát-Felebarát

Zenebarát-Felebarát2018. június 16-án Kecskemét város alapításának 650 éves évfordulója alkalmából Zenebarát-Felebarát koncert-áradatra hívunk mindenkit a kecskeméti Nagytemplomba. A műsor szervezői a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Római Katolikus Főplébánia.

Kamarazenekarunk 11-12 óra közt lép fel Hajdú Katalin, Keskeny Márk, Korb Vanessa és Palotás József közreműködésével.
Művészeti vezető: Róbert Gábor

Műsorunkon Charpentier, Caccini, Eszterházy Pál, Kodály Zoltán, Farkas Ferenc műveiből válogattunk.

Share
2019  Lakó Sándor Kamarazenekar  globbersthemes joomla templates