logotype
2020 -August -14 - 19:24

Koncertek

Ars Sacra Fesztivál 2019

Ars Sacra 2019. Kecskemét plakát

2019. szeptember 15-én 17 órai kezdettel várjuk idei Ars Sacra Fesztiválkoncertünkre a szakrális zeneműveket kedvelő, vagy azokat megismerni kívánó zenebarátokat.

A koncertnek idén a kecskeméti Evangélikus Templom ad helyet.

Meghívott vendégeink lesznek: a jánoshalmi Mithras Pedagógus Kórus Karsai Péter karnagy vezetésével, akikkel idén május 25-én a jánoshalmi Szent Anna Templomban adtunk közös Pünkösdváró hangversenyt. Továbbá Keskeny Márk - tenor, akinek énekhangjában már több alkalommal gyönyörködhetett a kecskeméti közönség.

A koncert műsora lesz:

H. Purcell: Abdelaser suite
G.F. Handel: Xerxes c.oratóriumból "Ombra mai fu" Largo ária Keskeny Márk – ének
G.F. Handel: g-moll Concerto Grosso Op.6.N.6. HWV 324 (Musette, Finale)
W.A Mozart: Ave verum corpus
Esterházy Pál: Sol Recedit Igneus
Esterházy Pál: Veni creator spiritus
M.Praetorius: Szép vagy muzsika
Cesar Franck: Panis Angelicus
Giulio Caccini: Ave Maria
Carole Stephens: Glória
Kodály Zoltán: Stabat Mater
Kodály Zoltán: A Csitári hegyek alatt
M.L.Lightfoot: Dona Nobis Pacem

Bevezető gondolatok: Kis János - Evangélikus lelkész

A koncertre a belépés díjtalan!

Mindenkit várunk nagy szeretettel!

Share

15 éves Jubileumi Koncertünk

15 éves jubileumi koncert

15 éves jubileumi koncert plakát2019. július 28-án 16 órai kezdettel tartottuk jubileumi koncertünket a kecskeméti Szentháromság Piarista Plébániatemplomban.

Meghívott vendégeink voltak: a Hágai Magyar Énekkar - művészeti vezető: Kovács Kata -, Hegyi Bernadett - szoprán, Bálint Gábor - tenor, Barkaszi Morjemke - fuvola, Hegyi Barnabás - continuo.

A koncert műsora volt:

H. Purcell: Abdelaser szvit
Salvator mundi – kánon
Eszterházy Pál: Harmonia caelestis
Sol recedit igneus
Veni Creator Spiritus
Veni Sancte Spiritus
J. S. Bach: Menuett és Badinerie a h-moll szvitből
G. F. Händel: Largo
Kodály Zoltán: Nagyszalontai köszöntő
Balázs Ferenc: Bodzavirág
Felix de Nobel: Waer dat men sich al keerd
Gryllus: 133. zsoltár
Kodály Zoltán: 150. genfi zsoltár
Kodály - M. Bodon Pál: Három magyar népdal
Kodály Zoltán: Esti dal

A koncerten készült fényképeket megtekintheti Facebook oldalunkon, további fényképek Frits van Gaans és Novák Marcsi albumában láthatók.

Köszönjük, hogy annyian eljöttek jubileumi koncertünkre, a sok-sok tapsot, elismerést! Különleges, megható érzés fogott el mindannyiunkat, amikor a vastaps miatt nem tudtunk továbbmenni a műsor szerint, hanem vissza kellett ismételnünk. 15 éves fennállásunk alatt most éltük ezt meg először. Köszönjük mindenkinek!

Share

Bérmálkozási Szentmise a kecskeméti Nagytemplomban

Michael August Blume2019. május 26-án a kecskeméti Nagytemplomban dr. Bábel Balázs érsek és Michael August Blume, Magyarország apostoli nunciusával együtt szolgáltatta ki a bérmálás szentségét közel száz fiatal részére. A Nuncius úr - a korábbi hagyományoktól eltérően - magyar nyelven beszélt.

Az ünnepi eseményt követően a Wojtyla Barátság Központba vezetett az útja, ahol a népkonyha gondozottjainak társaságában tájékozódott a szociális intézmény mindennapi életéről - közölte a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye feje.

Michael August Blume nagymamája hajdanán egy Győr melletti faluból költözött az Egyesült Államokba. Időközben megözvegyült, később ismét férjhez ment. Az apostoli nuncius édesanyja már kint született, amerikai apa gyermekeként. A magyar nyelv és kultúra átvétele nem bizonyult könnyűnek a számára, bizonyos ételek ízvilágán kívül neki ugyanis csak emlékfoszlányok maradtak fenn velünk kapcsolatban. Azonban a becsületére váljék, hogy szorgalmasan tanulja a nyelvünket és ragaszkodik a használatához - fűzte hozzá Érsek Úr.

A Szentmisén a Benedictus Kórus és a Lakó Sándor Kamarazenekar adott zenei szolgálatot.

Forrás: keol.hu

Share

Pünkösd-váró hangverseny

Pünkösd-váró hangverseny Jánoshalmán2019. május 25-én 18 órai kezdettel a jánoshalmi Szent Anna templomba vártuk a klasszikus- és komolyzene kedvelőit.

A koncert házigazdája a helyi Mithras Pedagógus Kórus volt. Kamarazenekarunk meghívást kapott erre a zenei alkalomra, ahol a két együttes közös munkájának gyümölcsével leptük meg a közönséget.

A koncerten Handel, Eszterházy Pál, Caccini és Purcell művei csendültek fel.

Share

Zenebarát-Felebarát

Zenebarát-Felebarát2018. június 16-án Kecskemét város alapításának 650 éves évfordulója alkalmából Zenebarát-Felebarát koncert-áradatra hívtunk mindenkit a kecskeméti Nagytemplomba. A műsor szervezői a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Római Katolikus Főplébánia voltak.

Kamarazenekarunk 11-12 óra közt lépett fel Hajdú Katalin, Keskeny Márk, Korb Vanessa és Palotás József közreműködésével.
Művészeti vezető: Róbert Gábor

Műsorunkon Charpentier, Caccini, Eszterházy Pál, Kodály Zoltán, Farkas Ferenc műveiből válogattunk.

Share
2020  Lakó Sándor Kamarazenekar  globbersthemes joomla templates