logotype
2019 -April -21 - 18:32

Koncertek

Zenebarát-Felebarát

Zenebarát-Felebarát2018. június 16-án Kecskemét város alapításának 650 éves évfordulója alkalmából Zenebarát-Felebarát koncert-áradatra hívunk mindenkit a kecskeméti Nagytemplomba. A műsor szervezői a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Római Katolikus Főplébánia.

Kamarazenekarunk 11-12 óra közt lép fel Hajdú Katalin, Keskeny Márk, Korb Vanessa és Palotás József közreműködésével.
Művészeti vezető: Róbert Gábor

Műsorunkon Charpentier, Caccini, Eszterházy Pál, Kodály Zoltán, Farkas Ferenc műveiből válogattunk.

Share

Koncert a kerekegyházi Katolikus Templomban

2018.05.05 Kerekegyháza koncert2018. május 5-én 19 órai kezdettel a kerekegyházi Római Katolikus Templomban adtunk koncertet. Palotás József koncertmester vezetésével hoztunk ízelítőt abból a zenei csokorból, amelyet május 22-én viszünk magunkkal Hágába.

Műsorunkon Charpentier, Mozart, Eszterházy, Caccini, Kodály, Farkas és Kókai művei szerepeltek. Közreműködött: Hajdú Katalin művész-tanárnő (ének).

Köszönjük, hogy a koncerten megjelentek nagylelkű adományaikkal támogatták Hágai utunkat!

Share

XIII. Városi Civil Fórum

XIII. Városi Civil Fórum KecskemétAz ünnepélyes megnyitón a Szózat éneklése után K.Szabó Benedek két Wass Albert verset mondott el, majd a Lakó Sándor Kamarazenekar előadása köszöntötte a résztvevőket. Kamaraegyüttesünk egyike a Városi Civil Kerekasztal 32 kulturális szervezetének.

Pálinkásné Kócsó Mária Zenekarunk 1. hegedűse a kulturális kerekasztal delegáltja. Ezt a tevékenységét több éve végzi. A városházán rendezett fórum célja az önkormányzat és a civil szervezetek közötti együttműködési területek pontosítása, további szélesítése volt. Mintegy 120 egyesületet, alapítványt és csoportot foglal magában a Városi Civil Kerekasztal, melynek képviselői találkoztak a városháza dísztermében. A fórum feladata volt a 2017-es tevékenységük értékelése, a delegáltak megválasztása, és a 2018-as esztendő feladatainak meghatározása. A megjelenteket Rigóné Kiss Éva, a Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportjának vezetője a fórum levezető elnökeként köszöntötte.

Mint a fórumon elhangzott: Kecskemét városvezetése kiemelt partnereknek tekinti az aktívan működő civil szervezeteket, jelentős segítséget nyújtva pályázati támogatás formájában minden évben a civil szervezeteknek a sokoldalú önkéntes munkához, a szabadidő hasznos eltöltéséhez.

A szervezetek a saját munkájukon túl egymás programjait is kölcsönösen támogatják.

Share

Nagyböjtre hangoló

Nagyböjtre hangoló2018. február 11-én 17 órakor kezdődő "Nagyböjtre hangoló" zenés áhítatra vártunk mindenkit szeretettel a kecskeméti Református Templomba.

Zenei szolgálatot adtunk a Kecskeméti Vég Mihály Kórussal közösen.

Vezényelt: Mikesi Tibor

Művészeti vezető: Róbert Gábor

Share

Wass Albert születésnapi köszöntő

Wass Albert születésnapi köszöntő 2018.01.08.2018. január 8-án 18 órai kezdettel a Piarista Gimnázium dísztermében örömmel tettünk ismételten eleget a Hírös Rovókör meghívásának.

Műsorunkon Czidra: Magyar táncok és Kókai: Kis verbunkos zenéje szerepeltek, valamint Hajdú Katalin művész-tanárnő magyar népdalokkal emelte az est fényét.

A köszöntő irodalmi-zenés műsorban felléptek még:

  • Borsányi Irén - énekes, gitáros
  • Dóbiás trió
  • Gyöngyösi Szabó Katalin - versmondó
  • K. Szabó Benedek - versmondó
  • Radics Tivadar - magyar tanító
  • Rózsahölgy duó
  • Szabó Sándor - tárogató
  • Szalai Sándor - versmondó
  • Tűzön-Vízen át Egyesület táncosai
Share
2019  Lakó Sándor Kamarazenekar  globbersthemes joomla templates