logotype
2019 -August -21 - 22:31

Hazai koncertek

15 éves Jubileumi Koncertünk

15 éves jubileumi koncert plakát2019. július 28-án 16 órai kezdettel tartjuk jubileumi koncertünket a kecskeméti Szentháromság Piarista Plébániatemplomban.

Meghívott vendégeink a Hágai Magyar Énekkar - művészeti vezető: Kovács Kata -, Hegyi Bernadett - szoprán, Bálint Gábor - tenor, Barkaszi Morjemke - fuvola, Hegyi Barnabás - continuo.

A koncert műsora:

H. Purcell: Abdelaser szvit
Salvator mundi – kánon
Eszterházy Pál: Harmonia caelestis
Sol recedit igneus
Veni Creator Spiritus
Veni Sancte Spiritus
J. S. Bach: Menuett és Badinerie a h-moll szvitből
G. F. Händel: Largo
Kodály Zoltán: Nagyszalontai köszöntő
Balázs Ferenc: Bodzavirág
Felix de Nobel: Waer dat men sich al keerd
Gryllus: 133. zsoltár
Kodály Zoltán: 150. genfi zsoltár
Kodály - M. Bodon Pál: Három magyar népdal
Kodály Zoltán: Esti dal

 

A jubileumi koncertre a belépés ingyenes, várunk mindenkit szeretettel!

Share

Bérmálkozási Szentmise a kecskeméti Nagytemplomban

Michael August Blume2019. május 26-án a kecskeméti Nagytemplomban dr. Bábel Balázs érsek és Michael August Blume, Magyarország apostoli nunciusával együtt szolgáltatta ki a bérmálás szentségét közel száz fiatal részére. A Nuncius úr - a korábbi hagyományoktól eltérően - magyar nyelven beszélt.

Az ünnepi eseményt követően a Wojtyla Barátság Központba vezetett az útja, ahol a népkonyha gondozottjainak társaságában tájékozódott a szociális intézmény mindennapi életéről - közölte a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye feje.

Michael August Blume nagymamája hajdanán egy Győr melletti faluból költözött az Egyesült Államokba. Időközben megözvegyült, később ismét férjhez ment. Az apostoli nuncius édesanyja már kint született, amerikai apa gyermekeként. A magyar nyelv és kultúra átvétele nem bizonyult könnyűnek a számára, bizonyos ételek ízvilágán kívül neki ugyanis csak emlékfoszlányok maradtak fenn velünk kapcsolatban. Azonban a becsületére váljék, hogy szorgalmasan tanulja a nyelvünket és ragaszkodik a használatához - fűzte hozzá Érsek Úr.

A Szentmisén a Benedictus Kórus és a Lakó Sándor Kamarazenekar adott zenei szolgálatot.

Forrás: keol.hu

Share

Zenebarát-Felebarát

Zenebarát-Felebarát2018. június 16-án Kecskemét város alapításának 650 éves évfordulója alkalmából Zenebarát-Felebarát koncert-áradatra hívtunk mindenkit a kecskeméti Nagytemplomba. A műsor szervezői a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Római Katolikus Főplébánia voltak.

Kamarazenekarunk 11-12 óra közt lépett fel Hajdú Katalin, Keskeny Márk, Korb Vanessa és Palotás József közreműködésével.
Művészeti vezető: Róbert Gábor

Műsorunkon Charpentier, Caccini, Eszterházy Pál, Kodály Zoltán, Farkas Ferenc műveiből válogattunk.

Share

Pünkösd-váró hangverseny

Pünkösd-váró hangverseny Jánoshalmán2019. május 25-én 18 órai kezdettel a jánoshalmi Szent Anna templomba vártuk a klasszikus- és komolyzene kedvelőit.

A koncert házigazdája a helyi Mithras Pedagógus Kórus volt. Kamarazenekarunk meghívást kapott erre a zenei alkalomra, ahol a két együttes közös munkájának gyümölcsével leptük meg a közönséget.

A koncerten Handel, Eszterházy Pál, Caccini és Purcell művei csendültek fel.

Share

Koncert a kerekegyházi Katolikus Templomban

2018.05.05 Kerekegyháza koncert2018. május 5-én 19 órai kezdettel a kerekegyházi Római Katolikus Templomban adtunk koncertet. Palotás József koncertmester vezetésével hoztunk ízelítőt abból a zenei csokorból, amelyet május 22-én viszünk magunkkal Hágába.

Műsorunkon Charpentier, Mozart, Eszterházy, Caccini, Kodály, Farkas és Kókai művei szerepeltek. Közreműködött: Hajdú Katalin művész-tanárnő (ének).

Köszönjük, hogy a koncerten megjelentek nagylelkű adományaikkal támogatták Hágai utunkat!

Share
2019  Lakó Sándor Kamarazenekar  globbersthemes joomla templates