logotype
2019 -May -23 - 16:57

XIII. Városi Civil Fórum

XIII. Városi Civil Fórum KecskemétAz ünnepélyes megnyitón a Szózat éneklése után K.Szabó Benedek két Wass Albert verset mondott el, majd a Lakó Sándor Kamarazenekar előadása köszöntötte a résztvevőket. Kamaraegyüttesünk egyike a Városi Civil Kerekasztal 32 kulturális szervezetének.

Pálinkásné Kócsó Mária Zenekarunk 1. hegedűse a kulturális kerekasztal delegáltja. Ezt a tevékenységét több éve végzi. A városházán rendezett fórum célja az önkormányzat és a civil szervezetek közötti együttműködési területek pontosítása, további szélesítése volt. Mintegy 120 egyesületet, alapítványt és csoportot foglal magában a Városi Civil Kerekasztal, melynek képviselői találkoztak a városháza dísztermében. A fórum feladata volt a 2017-es tevékenységük értékelése, a delegáltak megválasztása, és a 2018-as esztendő feladatainak meghatározása. A megjelenteket Rigóné Kiss Éva, a Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportjának vezetője a fórum levezető elnökeként köszöntötte.

Mint a fórumon elhangzott: Kecskemét városvezetése kiemelt partnereknek tekinti az aktívan működő civil szervezeteket, jelentős segítséget nyújtva pályázati támogatás formájában minden évben a civil szervezeteknek a sokoldalú önkéntes munkához, a szabadidő hasznos eltöltéséhez.

A szervezetek a saját munkájukon túl egymás programjait is kölcsönösen támogatják.

Share

Kapcsolódó cikkek

2019  Lakó Sándor Kamarazenekar  globbersthemes joomla templates