logotype
2020 -May -28 - 13:17

Bérmálkozási Szentmise a kecskeméti Nagytemplomban

Michael August Blume2019. május 26-án a kecskeméti Nagytemplomban dr. Bábel Balázs érsek és Michael August Blume, Magyarország apostoli nunciusával együtt szolgáltatta ki a bérmálás szentségét közel száz fiatal részére. A Nuncius úr - a korábbi hagyományoktól eltérően - magyar nyelven beszélt.

Az ünnepi eseményt követően a Wojtyla Barátság Központba vezetett az útja, ahol a népkonyha gondozottjainak társaságában tájékozódott a szociális intézmény mindennapi életéről - közölte a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye feje.

Michael August Blume nagymamája hajdanán egy Győr melletti faluból költözött az Egyesült Államokba. Időközben megözvegyült, később ismét férjhez ment. Az apostoli nuncius édesanyja már kint született, amerikai apa gyermekeként. A magyar nyelv és kultúra átvétele nem bizonyult könnyűnek a számára, bizonyos ételek ízvilágán kívül neki ugyanis csak emlékfoszlányok maradtak fenn velünk kapcsolatban. Azonban a becsületére váljék, hogy szorgalmasan tanulja a nyelvünket és ragaszkodik a használatához - fűzte hozzá Érsek Úr.

A Szentmisén a Benedictus Kórus és a Lakó Sándor Kamarazenekar adott zenei szolgálatot.

Forrás: keol.hu

Share

Kapcsolódó cikkek

2020  Lakó Sándor Kamarazenekar  globbersthemes joomla templates