logotype
2019 -June -24 - 15:16

Egy tollvonás csupán

Tudjuk, tapasztaljuk, mekkora áldozatot jelent a zenei kultúra ügye ma hazánkban.

Zenekarunk 2018-ban 30 alkalommal a tagok összefogása által vitte el műsorát a klasszikus zenét kedvelők számára Kecskemét mellett a környező településekre is.
A kecskeméti és Kecskemét közeli Egyházközösségekhez, az Idősek Otthonába, a város iskoláiba nem vihettük volna el a zene élményét, ha mindannyian nem vállaltunk volna olykor nem csekély áldozatot.

A 2018-as évben sok családtag, barát, és intézmény - köztük a kecskeméti Református Egyház, a Máltai Szeretetszolgálat, Kecskemét Város Önkormányzata, a BÁCSVÍZ Zrt, a Hollandiai Magyar Szövetség - támogatásával valósíthattuk meg koncertjeinket. Harminc alkalommal örvendeztethettünk meg fiatalokat, időseket egyaránt.

Share

Bővebben: Egy tollvonás csupán

Hágába utazunk

Hágai koncert plakátA Hágai Magyar Kórus meghívására 2018. május 24-27 között Hágában (Hollandia) koncertezünk.

A két együttes közös fellépése május 27-én lesz 15:30 kezdettel a Hágai Paschaliskerk templomban, de egy közös műsorral már 26-án 13 órai kezdettel is részt veszünk a Wassenaar-ban megrendezésre kerülő Magyar Napon.

A koncerteken Salvator Mundi, Charpentier, Eszterházy Pál, Vivaldi, Handel, Bach, Farkas, Kodály, Balázs, Bartók és Kókai művei csendülnek majd fel.

Az elmúlt hetek próbákkal teltek mindkét együttes részéről. Megérkezésünk napján viszont már a végső összecsiszolások maradnak csupán.

Mindannyian nagy várakozással tekintünk a május 22-i indulás elé. Új barátságok, nagyszerű zenei élmény, Hága, Amsterdam és Rotterdam ezernyi csodája vár ránk.

Hálásan köszönjük a Hágai Magyar Kórus zenei vezetőjének: Kovács Katalinnak a meghívást, a felkészülés folyamán adott instrukcióit és Róbert Gábor művészeti vezetőnknek a felkészítést.

Külön köszönjük minden támogatónknak a nagyvonalú segítségét, amely nélkül ez a szolgálatunk nem jöhetett volna létre!

Share

Önnek csupán 1 százalék, ami számunkra 100

Mi nem csak tudjuk, de érezzük, mekkora áldozatot jelent a zenekultúra ügye ma Hazánkban. Érezzük, mert zenekarunk a tagok összefogása révén vihette el tavaly is a klasszikus zenét kedvelők számára a műsorát Kecskemét és környéke egyházi- és civil közösségeihez, Békésszentandrásra.
A kecskeméti Egyházközösségek Húsvéti és Adventi szolgálatára, a Nemzeti Ünnepeink alkalmán, a városi civil szervezetek rendezvényeire nem vihettük volna el a zene élményét, ha mindannyian nem vállaltunk volna - olykor nem csekély - áldozatot.

Share

Bővebben: Önnek csupán 1 százalék, ami számunkra 100

Rómába utazunk

A Kecskeméti Nagytemplom Benedictus Kórusa a Lakó Sándor Kamarazenekar kíséretébenA Kecskeméti Nagytemplom Benedictus Kórusával közösen, magyarságunk és városunk életében is kiemelkedőnek számító felkérésnek fogunk eleget tenni.

A Mindszenty-évforduló alkalmából Rómában, a Santo Stefano Rotondo Templomban tart szentmisét Gianfranco Ravasi bíboros, a Kultúra Pápai Tanácsának elnöke. Ezen a szentmisén fogunk zenei szolgálatot teljesíteni a Kecskeméti Nagytemplom Benedictus Kórusával 2017. május 4-én. Halmos: h-moll miséjét fogjuk előadni.

Santo Stefano Rotondo RomaZenekarunk életében talán a legnagyobb feladat előtt állunk. Élményekben gazdag hétnek nézünk elébe április 30 és május 6 között, hiszen a zenei szolgálat mellett Róma és a Vatikán számtalan csodájában gyönyörködhetünk. A Pápai Audiencián pedig képviselhetjük Kecskemét Egyházzenei közösségeit.

Kedden és pénteken még próba itthon, aztán vasárnap indulás Rómába. Utunkról, szolgálatunkról készülő zenés-filmes beszámolót pedig küldjük haza, illetve hazaérkezésünk után várjuk az élménybeszámolónkra kíváncsiakat.

Külön köszönjük támogatóinknak a nagyvonalú segítségét, amely nélkül ez a szolgálatunk nem jöhetett volna létre!

Share

Húsvét Nagyheti zenei szolgálataink

HúsvétÁldott Ünnepeket kívánunk minden kamarazenét kedvelő barátunknak!

Az Ünnepi Nagyhéten az idén is több alkalommal találkozhatnak velünk zenei szolgálatainkon:

2017. április 11-én 18:00 órakor a kecskeméti Református templomban,
2017. április 12-én 18:00 órakor a kecskeméti Református templomban,
2017. április 14-én 18:00 órakor a kecskeméti Református templomban,
2017. április 16-án 10:30 órakor a kecskeméti Római Katolikus Nagytemplomban.

Zenei szolgálatainkon Gárdonyi, Bach, Gounod, Haydn, Telemann művei csendülnek fel, minden helyszínen más-más műsor-összeállításban.

Mindenkit várunk szeretettel!

Share
2019  Lakó Sándor Kamarazenekar  globbersthemes joomla templates