logotype
2021 -March -07 - 02:45

Áldott Ünnepeket kívánunk

Áldott Karácsonyi Ünnepeket kívánunkMás lesz az idei karácsony, mint voltak a korábbiak.

A járvány miatt elmaradtak az idei Adventi szolgálataink. Szorongással a lelkünkben várjuk, hogy ismét együtt lehessünk azokkal, akik fontosak nekünk.

Share

Könyvtári beszélgetés

2019. július 27-28 között a Lakó Sándor Kamarazenekar meghívására Kecskemétre érkezik a Hágai Magyar Énekkar.
A két együttes tavaly két nagy sikerű koncertet adott Hágában.

Július 27-én 16 órai kezdettel a Katona József Könyvtár 2. emeleti közösségi terében Kriskó János vezetésével pódiumbeszélgetésre kerül sor. Meghívott beszélgetőpartnerek: Kovács Kata – a Hágai Magyar Énekkar művészeti vezetője - és Róbert Gábor - nyugállományú egyetemi docens, a Lakó Sándor Kamarazenekar művészeti vezetője. A beszélgetés témája: a két együttes szakmai kapcsolata, Kovács Kata kecskeméti kötődése, a Kodály-módszer hollandiai tapasztalatai, a diaszpóra-kulturális szervezetek hazai kapcsolatai, a magyar kultúra és zenei hagyományok külföldi visszatükröződései.

Július 28-án 16 órai kezdettel a két együttes közös koncerttel ünnepli az idén 15 éves Lakó Sándor Kamarazenekar jubileumát. Az ünnepi koncertnek a Szentháromság Piarista Plébániatemplom (Kecskemét, Jókai utca 1.) ad otthont. A koncerten G.F.Handel, H.Purcell, J.S.Bach, Eszterházy Pál és Kodály Zoltán műveiből hallhatnak összeállítást az komolyzene iránt érdeklődők. A műsorban a két együttes kíséretében fellépnek: Hegyi Bernadett – szoprán, Bálint Gábor – tenor, Barkaszi Morjemke – fuvola és Hegyi Barnabás – continuo. A koncert fővédnöke: Szemereyné Pataki Klaudia – Kecskemét város polgármestere, védnöke: Hörcsök Imre – KMJV képviselője.

A pódiumbeszélgetésre és a koncertre a belépés ingyenes.

Share

Hágába utazunk

Hágai koncert plakátA Hágai Magyar Kórus meghívására 2018. május 24-27 között Hágában (Hollandia) koncertezünk.

A két együttes közös fellépése május 27-én lesz 15:30 kezdettel a Hágai Paschaliskerk templomban, de egy közös műsorral már 26-án 13 órai kezdettel is részt veszünk a Wassenaar-ban megrendezésre kerülő Magyar Napon.

A koncerteken Salvator Mundi, Charpentier, Eszterházy Pál, Vivaldi, Handel, Bach, Farkas, Kodály, Balázs, Bartók és Kókai művei csendülnek majd fel.

Az elmúlt hetek próbákkal teltek mindkét együttes részéről. Megérkezésünk napján viszont már a végső összecsiszolások maradnak csupán.

Mindannyian nagy várakozással tekintünk a május 22-i indulás elé. Új barátságok, nagyszerű zenei élmény, Hága, Amsterdam és Rotterdam ezernyi csodája vár ránk.

Hálásan köszönjük a Hágai Magyar Kórus zenei vezetőjének: Kovács Katalinnak a meghívást, a felkészülés folyamán adott instrukcióit és Róbert Gábor művészeti vezetőnknek a felkészítést.

Külön köszönjük minden támogatónknak a nagyvonalú segítségét, amely nélkül ez a szolgálatunk nem jöhetett volna létre!

Share

Egy tollvonás csupán

Tudjuk, tapasztaljuk, mekkora áldozatot jelent a zenei kultúra ügye ma hazánkban.

Zenekarunk 2018-ban 30 alkalommal a tagok összefogása által vitte el műsorát a klasszikus zenét kedvelők számára Kecskemét mellett a környező településekre is.
A kecskeméti és Kecskemét közeli Egyházközösségekhez, az Idősek Otthonába, a város iskoláiba nem vihettük volna el a zene élményét, ha mindannyian nem vállaltunk volna olykor nem csekély áldozatot.

A 2018-as évben sok családtag, barát, és intézmény - köztük a kecskeméti Református Egyház, a Máltai Szeretetszolgálat, Kecskemét Város Önkormányzata, a BÁCSVÍZ Zrt, a Hollandiai Magyar Szövetség - támogatásával valósíthattuk meg koncertjeinket. Harminc alkalommal örvendeztethettünk meg fiatalokat, időseket egyaránt.

Share

Bővebben: Egy tollvonás csupán

Rómába utazunk

A Kecskeméti Nagytemplom Benedictus Kórusa a Lakó Sándor Kamarazenekar kíséretébenA Kecskeméti Nagytemplom Benedictus Kórusával közösen, magyarságunk és városunk életében is kiemelkedőnek számító felkérésnek fogunk eleget tenni.

A Mindszenty-évforduló alkalmából Rómában, a Santo Stefano Rotondo Templomban tart szentmisét Gianfranco Ravasi bíboros, a Kultúra Pápai Tanácsának elnöke. Ezen a szentmisén fogunk zenei szolgálatot teljesíteni a Kecskeméti Nagytemplom Benedictus Kórusával 2017. május 4-én. Halmos: h-moll miséjét fogjuk előadni.

Santo Stefano Rotondo RomaZenekarunk életében talán a legnagyobb feladat előtt állunk. Élményekben gazdag hétnek nézünk elébe április 30 és május 6 között, hiszen a zenei szolgálat mellett Róma és a Vatikán számtalan csodájában gyönyörködhetünk. A Pápai Audiencián pedig képviselhetjük Kecskemét Egyházzenei közösségeit.

Kedden és pénteken még próba itthon, aztán vasárnap indulás Rómába. Utunkról, szolgálatunkról készülő zenés-filmes beszámolót pedig küldjük haza, illetve hazaérkezésünk után várjuk az élménybeszámolónkra kíváncsiakat.

Külön köszönjük támogatóinknak a nagyvonalú segítségét, amely nélkül ez a szolgálatunk nem jöhetett volna létre!

Share
2021  Lakó Sándor Kamarazenekar  globbersthemes joomla templates