logotype
2020 -October -02 - 00:56

Hegyi Bernadett

Hegyi Bernadett - koloratúr szopránHegyi Bernadett koloratur szoprán Budapesten született.

Tanulmányait 2004-ben kezdte a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolában Lax Éva növendékeként, majd a Pécsi Tudományegyetemen tanult Váradi Marianna művésznőnél. Ezt követően felvételt nyert Hollandiába a hágai Királyi Zeneakadémiára, tanárai Rita Dams, Andrew Schroeder és Sasja Hunnego voltak. Tagja volt a Holland Nemzeti Opera Akadémia operastúdiójának, valamint az Opera2Day társulatnak. 2016-ban szerezte meg magánénekes mester diplomáját.

Az elmúlt években egyre aktívabb szólistaként, Magyarország mellett fellépett többek között Németországban, Hollandiában, Norvégiában, Dániában és Izlandon. Olyan karmesterekkel volt alkalma együtt dolgozni mint Wirth Márton, Hernán Schvartzman, Daan Admiraal, Rob Vermeuelen, Pietro Rizzo, Michal Alber vagy Peter van Heyghen. Aktív hallgatóként vett részt Váradi Marianna, Elly Ameling, Claron McFadden, Ami Shamir, Kenneth Montgomery, Andrew Schroeder mesterkurzusain.

Énekesként az intelligens, jól átgondolt és az adott kor hagyományainak megfelelő előadásmód, valamint a zeneszerző akaratának feltétlen tisztelete jellemzi. A klasszikus repertoáron kívül különösen jelentős sikereket ért el a 19. század végi és 20. század eleji művek értő tolmácsolásában, valamint a kortárs művek megismertetésében és népszerűsítésében.

2020  Lakó Sándor Kamarazenekar  globbersthemes joomla templates