logotype
2020 -October -24 - 08:16

Bálint Gábor

Bálint Gábor - tenorBálint Gábor Munkácson született, Kárpátalján. Első énekleckéit a Budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában kapta. A Liszt Ferenc Zeneakadémián diplomázott, mint énekművész-énektanár. Még diákként részt vett különböző neves énekesek, Mitsuko Shirai, Johannes von Duisburg, Marton Éva és Gulyás Dénes mesterkurzusain.

Gábor 2009-ben felvételt nyert a Hágai Királyi Konzervatóriumba. A zeneakadémiai évek alatt számos koncerten és projektekben énekelt, mint szólista és kamaraénekes: Bach Máté passió, Handel Messiás, Mozart La clemenza di Tito.

2012-ben szerezte második diplomáját Hágában, mint operaénekes. Azóta részt vett a Holland Nemzeti Opera, a Reisopera, és a Consensus Vocalis produkcióiban, valamint XX.századi - kortárs zenei koncerteken.

Gábor elkötelezett híve a magyar zenének. Rendszeres szólistája a Hágai Magyar Énekkarnak és olyan különleges magyar projekteknek is tagja volt, mint a Haydn L'abbraccio della Luna és a "Qintet M".
 
Bálint Gábor számos alkalommal vendégszerepel oratórium-, és opera- társulatok tenorista sztárjaként  Angliában és Franciaországban.

2020  Lakó Sándor Kamarazenekar  globbersthemes joomla templates