logotype
2022 -October -07 - 20:34

Babarczi Szilveszter

2. hegedű

Zenekari oldalaink webmestere, 2013. április 6-tól egyesületünk pénztárosa, 2019. június 18-tól elnöke.

A zenekar munkájában a kezdetektől részt veszek. Kezdetben a 3. hegedűben, majd 2008-tól Baky Laci barátom mellett "erősítem" a 2. hegedű szólamot. Mindketten - talán túlzások nélkül mondható - kedvenc tanítványai voltunk Lakó Sanyi bácsinak.

Share

Bővebben: Babarczi Szilveszter

Baky László

2. hegedű

Lakó Sanyi bácsi tanítványaként még nem fejeztem be a továbbképzőt, mikor 13 évesen, az ő meghívására bekerültem a GAMF Kamarazenekarba. 4 év távollétet leszámítva 2003-ig voltam az együttes aktív tagja, a mindig örömteli próbák és hangversenyek résztvevője. A következő évben megalakult zenekarunkban a 2-ik hegedű szólamát vállaltam fel Babarczi Szilveszter barátommal együtt.

2009-től 2013. április 06-ig egyesületünk elnöke, 2013. április 06-tól 2019. június 18-ig egyesületünk elnökségi tagja.

Share

Baráth Éva

Barát Éva - brácsabrácsa 2016-tól 2017-ig, majd 2021-től.

Baráth Éva vagyok, ladánybenei gyógyszerész. Három felnőtt fiam és egy kicsi unokám van. Mindent szeretek, aminek a zenéhez és a mozgáshoz köze van. 6 éve néptáncolok, fél éve kezdtem a swing alapjait tanulni.

Amióta az eszemet tudom, dudorászgatok, fütyörészgetek, énekelek. Jelenleg a lajosmizsei kamarakórusban éneklek rendszeresen, és ha az időm engedi, akkor a Barátok kórusában. Gyerekkoromban 4 évig hegedültem, aztán elcsábított az úszás, amit máig is gyakorlok. Kulcsár Erika szerettette meg velem a Brácsát. 4 évig játszottam az akkor még általa vezetett zenekarban a GAMF-on. Most újból tudtam csatlakozni a munkához.

Mindig tanulok valamit, amivel jobbá, szebbé, válik a zenélésem. Nagy örömet ad nekem, ha, akár a táncban, éneklésben, zenélésben megérezhetem a harmóniát. Köszönöm a Zenekar tagjainak azt a segítséget, hogy ezt együtt élhetem át velük.

Share

Csontos Katalin

Csontos Katalin2. hegedű 2017-től. 2019. június 18-tól egyesületünk titkára.

 

 

 

 

 

Share

dr. Lázár János

2. hegedű

Talán 8 éves lehettem, amikor szüleim az Állami Zeneiskolába beírattak. Kovács Márta Tanárnőnél kezdtem tanulni hegedülni. Szegény Márta Néninek sok-sok türelemre volt szüksége, mert a gyakorlás nem volt az „erős oldalam”. Közel 50 év távlatából hálás szívvel mondok köszönetet mindenért.

A Piarista Gimnáziumban Takács Ervin atya kamarazenekarában éreztem rá először a közös muzsikálás „ízére és hangulatára”.

Share

Bővebben: dr. Lázár János

dr. Spáda Marianna

Brácsa

Zenekarunk alapító tagja, 2013. április 20-tól 2019. június 18-ig egyesületünk titkára és jogtanácsosa.

1980-tól kezdtem zenekarban zenélni a Lakó Sándor Kamarazenekar létrejötte előtti, eredeti – Sanyi bácsi féle – zenekarban. Először a III. hegedű szólamban, mert nem voltam valami eminens a Zeneiskolában. Szegény Sanyi bácsi – és még vagy 5 másik kedves emlékű tanárom hiába fáradozott – tényleg csak az alapokat sikerült elsajátítanom.

Share

Bővebben: dr. Spáda Marianna

Érsek Lajos

1. hegedű 2021-től

 

Share

Farkas Orsi

Farkas Orsi2. hegedű 2019-től

 

Share

Kincses Sándorné

Kincses Sándorné - gordonkagordonka 2016-tól.

7 éves koromban döntöttem el, hogy gordonkázni fogok. Seöbö Ildikó tanárnőnél tanultam az ÁZI-ban 14 évig. A Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola és Gimnáziumban végeztem, 79-ben érettségiztem.

Bár nem lettem gordonka tanár (annak készültem), az élet más területre sodort, ma már saját tulajdonú cégem van, melyben  férjem és két felnőtt fiam is aktívan részt vesz. A zene, a gordonka  mindig is része volt az életemnek, kisebb nagyobb kihagyásokkal a Lakó Sándor tanár úr által vezetett zenekarokban játszottam.  Először az ÁZI zenekarában, később a GAMF Kamarazenekarban évtizedekig, ma pedig a Lakó tanár úr nevét viselő zenekarban.

A gordonka, a zene mindig az életem része volt, ma is része és része is fog lenni.

Share

Kovács Béla

Kovács BélaBrácsa 2018-tól

 

 

 

 

 

Share

Kulcsár Erika

Kulcsár Erikagordonka 2019-től, 2021-től művészeti vezető.

Kulcsár Erika nem ismeretlen a zeneszerető közönség előtt. A kecskeméti Kodály Iskolát követően Debrecenben, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Tanárképző Intézetében folytatta tanulmányait, ahol 1991-ben zeneiskolai gordonkatanári, majd 1992-ben zeneiskolai szolfézstanári diplomát szerzett. 1993-tól folyamatosan részt vett különböző zenekarok munkájában, Lakó Sándorral és Róbert Gáborral is többrétű munkakapcsolatban állt. Az évek alatt számos újabb képzésen részt vett: többek között drámajáték-vezető tanfolyamot végzett, ének-zene mesterszakon diplomázott, közoktatás-vezető, majd mentortanári szakvizsgát tett, a pedagógusminősítő rendszerben mesterpedagógus fokozatot szerzett.

 

Share

Lázár Miklós

2. hegedű 2020-tól

 

Share

Mikulás Hanna

Mikulás Hanna1. hegedű 2021-től

2021 nyarán hegedülök a zenekarban. Nagyon hálás vagyok a lehetőségnek, és ha legközelebb Kecskeméten járok, megint örömmel csatlakozom!

 

Share

Pálinkásné Kócsó Mária

1. hegedű. 2019. június 18-tól egyesületünk elnökségi tagja.

Lakó Sándor - egykori zeneiskolai társam - GAMF zenekarában csak alkalmanként hegedültem 1-1 koncert időszakában.
A hivatalos pedagógusi munkám befejeztével 2007 óta állandó és lelkes tagja vagyok e kamaraegyüttesnek.
Napjaim fontos életeleme a zene, a heti rendszeres próba, a fellépések a zenebarátaimmal töltött közös programok.
Zenekarunk egyesületét is képviselem a Városi Civil Kerekasztal Kulturális küldöttségének tagjaként.

Share

Bővebben: Pálinkásné Kócsó Mária

Simon András

Simon András2. hegedű

Egy régi álmom vált valóra, azzal, hogy immár együttesben játszhatom.
Kis iskolás - negyedikes - voltam általánosban a Kodály Z. zeneiskolában, és ott tanított hegedülni a Kaveczki F. bácsi. Szépen ment, jól haladtam...ám a nyolcadik osztály után be is fejeződött a zenetanulás! Az utóbbi három évben jött a gondolat hogy felfrissítsem a hegedülésről szerzett kevéske tudásom. A Kereki Nótások férfi kórusában - amelynek tagja vagyok - fel-fel merült a lehetősége hogy kéne hegedű-kíséret. Rajtam nem múlt, és bátorságot vettem ennek nyomán, hogy az LSKZ-ben - akik itt játszottak Kerekegyházán a tavasz-köszötő ünnepünkön, s én is láttam őket- nem lenne-e szükség hegedűsre?
Hálás vagyok, hogy a tagjaik közé fogadtak. Minden akaratommal igyekszem utolérni őket technikában, tudásban, emberségben!

Share

Szabó Márta

1. és 2. hegedű 2008-tól 2012-ig, 2016-tól 1. hegedű.

 

 

 

 

Share

Vörösmarti Krisztina

Vörösmarti Krisztina

Cselló

9 éves koromban kezdtem csellózni a Kodály Iskolában, Lukács Zsuzsa néninél. Amikor leérettségiztem, a zenetanulást is abbahagytam. Mindig éreztem, hogy hiányzik, de hangszer nélkül csak sóvárogtam a zenélés után. Aztán egyszer, a Nagytemplom Benedictus Kórusának a próbáján - két dal között - Mary megkérdezte tőlem: nem lenne-e kedvem megint csellózni? 2011. nyarán, 18 év kihagyás után érkeztem a Zenekarba. Nehéz volt az újrakezdés, de megérte! Hihetetlen élmény minden koncert, amiből még remélem, hogy sok vár ránk a jövőben!

2016 január 27-től 2019. június 18-ig egyesületünk elnöke.

 

 

Share

Zajacz Bori

Zajacz Bori1. hegedű 2021-től

Zenei tanulmányait a Kecskeméti M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskolában kezdte Fellegi Jenőné Gitta néninél, majd Pusker Éva és Illichné Kondacs Szilvia irányításával fejezte be a 10. évfolyamot. Egyetemi tanulmányait az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen végezte, ahol idén júniusban HR (emberi erőforrás tanácsadó) mesterszakos diplomát szerzett.

Nem szakadt el a zenétől az egyetemi évek alatt sem, 2020 októberében amellett döntött, hogy szeretné továbbfejleszteni hegedűtudását, ezért felvette a kapcsolatot volt tanárával, akinek segítségével sikeres felvételit tett a Budapesti Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnáziumba, ahol Gyermán Júlia növendéke lett.

Share
2022  Lakó Sándor Kamarazenekar  globbersthemes joomla templates