logotype
2020 -August -14 - 03:26

dr. Lázár János

2. hegedű

Talán 8 éves lehettem, amikor szüleim az Állami Zeneiskolába beírattak. Kovács Márta Tanárnőnél kezdtem tanulni hegedülni. Szegény Márta Néninek sok-sok türelemre volt szüksége, mert a gyakorlás nem volt az „erős oldalam”. Közel 50 év távlatából hálás szívvel mondok köszönetet mindenért.

A Piarista Gimnáziumban Takács Ervin atya kamarazenekarában éreztem rá először a közös muzsikálás „ízére és hangulatára”.

Arra pontosan nem emlékszem hogyan és mikor kerültem a GAMF Zenekarba, de arra igen, hogy csodálatos éveket töltöttem ott és felejthetetlen élményeket szereztem Lakó Sanyi Bácsi „kezei alatt”. Együtt játszottam a jelenlegi zenekaros társaim közül Bettyvel és Szilveszterrel is. A Kertészeti Főiskola évei alatt egy „másik hangszeren” is gyakoroltam, folytatva a gimnáziumi énekkari hagyományt, a Városi Vegyeskarban, Kardos Pál, majd Rozgonyi Éva „vezényletével”.

A Kertészeti Főiskola után Kecskeméttől távolabb kezdtem dolgozni, így a közös zenélésnek és később az énekkari élményeknek is vége szakadt közel 30 évre.

A Lakó Sándor Kamarazenekarral néhány évvel ezelőtt Katonatelepen, Laczai András tiszteletes atyával közösen életre hívott zenei áhítatokon találkoztam először. Róbert Gábor vezényletével a zenekar „teljesítménye” minden alkalommal nagyobb izgalomba hozott, egyre gyakrabban gondoltam arra, újra játszanom kellene.
Sanyi Bácsi halálának 10. évfordulóján, a tiszteletére rendezett Emlékkoncerten került újra hangszer a kezembe. Külön köszönet ezért Baky Lacinak, aki segítette és Róbert Gábornak, aki támogatta az Emlékkoncerten történő rövid szereplésemet.
Köszönöm a Zenekarnak, hogy befogadott, Spádáné Fruzsinak, hogy van hangszerem. Hálás vagyok Tőzsér Katának, akivel együtt játszottam a „3. hegedűben”, aki segített átlendülni a kezdeti nehézségeken és aki nagy bánatomra nincs már közöttünk.

Azóta sok-minden történt, sok-minden változott, csodálatos közös élményeket szereztünk, nagy kihívások előtt állunk.
Zene nélkül lehet élni, de nem érdemes!

 

 

 

 

Share
2020  Lakó Sándor Kamarazenekar  globbersthemes joomla templates