logotype
2020 -August -14 - 03:59

dr. Spáda Marianna

Brácsa

Zenekarunk alapító tagja, 2013. április 20-tól 2019. június 18-ig egyesületünk titkára és jogtanácsosa.

1980-tól kezdtem zenekarban zenélni a Lakó Sándor Kamarazenekar létrejötte előtti, eredeti – Sanyi bácsi féle – zenekarban. Először a III. hegedű szólamban, mert nem voltam valami eminens a Zeneiskolában. Szegény Sanyi bácsi – és még vagy 5 másik kedves emlékű tanárom hiába fáradozott – tényleg csak az alapokat sikerült elsajátítanom.

1-2 év vidám, de küzdelmes év után Sanyi bácsi valamit megláthatott bennem, amikor a kezembe adta egyik tanév végén a GAMF-os óriás méretű brácsát, és azt mondta, csak próbálkozz vele a nyáron, majd szeptemberben találkozunk. Hát én hősiesen küzdöttem, s szeptemberben egy kicsit azért megleptem őt.

Ma már a saját hegedű méretű brácsámon játszom főleg, de a hegedűmet sem tettem teljesen félre, amikor csak tudom, boldogítom a családomat a gyakorlással, hol egyik, hol másik hangszeren.

Hála Istennek sikerült mindhárom fiamba a zene szeretetét beleoltanom, amiben azért Sanyi bácsinak is óriási szerepe volt, mert mindegyikük boldogító kedves emlékei közé tartozik, amikor a pénteki próbákon a lába között tologatták a kisautóikat, és kergetőztek más társaim gyerekeivel körülötte.

Hát így kezdődött…
s nincs az a pénz vagy bármi csali, amivel engem el lehetne riasztani attól, hogy a zenekarban rendszeresen próbára ne tegyem a társaim és a művészeti vezető türelmét!

Az eddig talán legmegrendítőbb élményem pedig az volt, amikor 2012-ben Németországban a közönség nekem is állva tapsolt. Bizony elsírtam magam, mert sohasem gondoltam volna, hogy én, a leggyengébb láncszem, megérem ezt, s belekóstolhatok az igazi művészek érzésébe!

Az Úr Istent csak arra kérem, hogy még sokáig élvezhessem barátaimmal az együtt-muzsikálásnak ezt a mennyből idelopott élményét.

Share
2020  Lakó Sándor Kamarazenekar  globbersthemes joomla templates